«Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα»

«Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα»

«Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα»
Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου ανακοινώνει την έναρξη τεσσάρων (4) καλοκαιρινών εκπαιδευτικών του προγραμμάτων από 20/7/2023 έως 05/08/2023!
1) Πρόγραμμα «Οικογένεια και Παιδί (family pack).
Οι οικογένειες, που επιθυμούν να περιηγηθούν ανεξάρτητα στο Μουσείο με παιγνιώδη τρόπο, δύναται να δανειστούν από την υποδοχή του Μουσείου το εκπαιδευτικό σακίδιο (family activity pack) το οποίο περιέχει παιχνίδια και οδηγό οικογενειακής επίσκεψης. Τα εκπαιδευτικά σακίδια προσφέρουν στις οικογένειες με παιδιά (3+ ετών) τη δυνατότητα να «απολαύσουν» μια εξατομικευμένη, αυτοκατευθυνόμενη εμπειρία πλοήγησης, στο μουσειακό χώρο και να μη χαθούν ανάμεσα σε ένα πλήθος εκθεμάτων και διαδρομών.
Διάρκεια Προγράμματος: 60 λεπτά ανά οικογένεια.
Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και απαιτείται προκράτηση.
2) Πρόγραμμα: «Εσύ θα αγωνιζόσουν για έναν ήρωα της τέχνης;»
Με αφετηρία τη συμπλήρωση 200 ετών από το 1821, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου υλοποιεί το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εσύ θα αγωνιζόσουν για έναν ήρωα της τέχνης;» (Race for an Art Hero?). Το πρόγραμμα ενθαρρύνει παιδιά ηλικίας 8-17 ετών, αλλά και ενήλικες, να συμμετάσχουν σε έναν ασυνήθιστο αγώνα δρόμου 14μ. προκειμένου να συναντήσουν τους ήρωες, που απεικονίζονται στα έργα του Βάλια Σεμερτζίδη, τα οποία κοσμούν τον 2ο όροφο του Μουσείου, με στόχο τη βιωματική σύνδεση των επισκεπτών με τα έργα τέχνης.
Διάρκεια Προγράμματος 1 ώρα και 30 λεπτά. Το παιχνίδι μπορεί να εκπονηθεί με ομάδες, τουλάχιστον 8 ατόμων, ενώ ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 16 συμμετέχοντες. Ομάδες δύνανται να δημιουργηθούν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, Βαλασία Μυλωνά.
Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και απαιτείται προκράτηση.
3) Η ώρα της ΓΗΣ, η ώρα της δράσης
Ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε ότι η Γη μας είναι το μοναδικό σπίτι που έχουμε.
Η έκθεση “ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση Περιβάλλοντος”, στον 1ο όροφο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, γίνεται η αφορμή να προβληματιστούμε και να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα για δράση, για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει τώρα και η ανθρωπότητα βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά.
Η έκθεση φωτογραφίας “ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση Περιβάλλοντος”, φιλοξενεί τα βραβευμένα έργα του 2ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Νικόλαος Μαγγίνας», που έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κωνσταντινούπολη, σε διοργάνωση της Κοινότητας Νεοχωρίου (Yeniköy), στη μνήμη του γνωστού Ρωμιού φωτογράφου.
Η έκθεση δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία και με την επιμέλεια του γνωστού Ροδίτη φωτογράφου και εκδότη Νίκου Κασέρη. Διάρκεια Έκθεσης: από 5 Ιουνίου έως και τις 26 Αυγούστου του 2023.
Διάρκεια Προγράμματος: 60 λεπτά ανά ομάδα (Παιδικοί σταθμοί, ομάδες ενηλίκων).
Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και απαιτείται προκράτηση.
4) Διαφορετικότητα, αφορμή για ειρήνη.
Ένα είναι σίγουρο. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, τόσο στα εξωτερικά (σωματικά χαρακτηριστικά), όσο και στο φύλο, το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών, αλλά και στα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, όπως: τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής. Επιπρόσθετα, η διαφορετικότητα είναι ορατή στα διαφορετικά ενδιαφέροντα, τις διαφορετικές κλίσεις και τα ταλέντα, στα διαφορετικά βιώματα και τον διαφορετικό ψυχισμό μας.
Η έκθεση φωτογραφίας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ», που φιλοξενείται στον 1ο όροφο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, αφορά στη διαφορετικότητα της θρησκείας και επεκτείνεται στα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής.
Πέντε φωτογράφοι από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις μιλούν μέσα από τα έργα τους για τον σεβασμό της ετερότητας και τη σημασία της αλληλοκατανόησης.
Διάρκεια Προγράμματος: 60 λεπτά ανά ομάδα (Παιδικοί σταθμοί, ομάδες ενηλίκων).
Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και απαιτείται προκράτηση.
Για πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες γονείς ή ομάδες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2241036646, από τις 20 Ιουλίου 2023, από τις 8:00-14:00, με την υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, Βαλασία Μυλωνά.