Χαιρετισμός της Προέδρου του Μουσείου στο EESD Forum 2021

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, κα Σουμέλα Καραχάλιου, κατά την εκδήλωση “Πολιτισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη” του 9ου EESD Forum 2021 το οποίο διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία και με το Μουσείο.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος ανέφερε:

Είναι μεγάλη τιμή για το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης να συμμετέχει στο 9ο Φόρουμ για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνει το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο.

Ο Πολιτισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, της ελληνικής κληρονομιάς, της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποτελέσει και βασικό συστατικό του μέλλοντος της πατρίδας μας, αλλά και της Ρόδου ειδικότερα. Θέτοντας τον Πολιτισμό στο κέντρο των στρατηγικών μας επιλογών για την ανάπτυξη, θέτουμε στο κέντρο αυτών τον άνθρωπο.

Η ίδια η σύλληψη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι στοιχείο πολιτισμού και η προσήλωση σε αυτούς αποτελεί υποχρεώσή μας. Ειδικά, με τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, είναι μεγάλη ανάγκη να αφοσιωθούμε ακόμη περισσότερο στην επίτευξη των Στόχων, να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που λειτουργούμε.

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης αφουγκράζεται πλήρως αυτή την ανάγκη, και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Η πανδημία μας παρότρυνε να αγκαλιάσουμε την τεχνολογία, να επενδύσουμε στην εξωστρέφεια, να προβούμε σε συνεργασίες, να επενδύσουμε στην εκπαίδευση στις τέχνες με νέα μέσα.

Ημερίδες σαν την σημερινή μας προσκαλούν όλους να εμπνευστούμε, μας προκαλούν να προβληματιστούμε και σίγουρα πρέπει να να μας κάνουν να δράσουμε.

Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις τοποθετήσεις των εκλεκτών προσκεκλημένων μας, τους ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιέρωσαν για να είναι σήμερα κοντά μας, και ελπίζουμε όλοι μαζί να βάλουμε τον Πολιτισμό βασικό παράγοντα στις δράσεις μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσω Zoom, την Τετάρτη, 31 Απριλίου 2021, μέσω Zoom. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω.