Το Μουσείο στηρίζει το 7ο Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου

Το Μουσείο στηρίζει το 7ο Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου – 7th Rhodes Jazz Festival, σας προσκαλεί την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 21:00, στην Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, οδός Ι. & Π. Νεστορίδη (πρώην Κω), σε μια παρουσίαση – διάλεξη των νέων συνθέσεων του πιανίστα και συνθέτη Γιώργου Δέλφη με τίτλο «Από την ακρίβεια της κλασικής μουσικής στην ελευθερία της τζαζ».
Είσοδος Ελεύθερη
O Γιώργος Δέλφης υπήρξε πιανίστας για πολλά χρόνια στην Όπερα των Παρισίων υπό την διεύθυνση του Rudolf Noureev καθώς επίσης και στο Conservatoire National Supérieur de Paris.
Συνέχισε το έργο του σαν συνθέτης καί ομιλητής ανά τον κόσμο: Παρίσι, Σεούλ, Φιλανδία, Γερμανία, Νέα Υόρκη, Σάμο, Λέρο, Πάρο, Μύκονο και αλλού.
Γεννημένος στο Κάιρο, καταπιάνεται με την ανατολίτικη μουσική. Επισκέπτεται δύο φορές την Ινδία, όπως και την Τουρκία, και εμπνέεται από τους πανέμορφους μουσικούς τρόπους των περιοχών αυτών.
Στο Παρίσι βρήκε το κατάλληλο έδαφος για το πάθος που λέγεται τζαζ. Μετά τον πόλεμο, η τζαζ δεν είναι μαύρο πρόβατο, αλλά κουλτούρα.
Ο Γιώργος Δέλφης βρίσκει πάντοτε την ευκαιρία να μοιραστεί την χαρά που δίνει αυτή η μουσική στους γνώστες όπως και τους μελομανείς ή τζαζομανείς, στα διάφορα «jazz clubs» των Παρισίων.
Γνώστης τον Duke Ellington, Erroll Garner και του δασκάλου του Bill Evans αλλά χωρίς να ξεχνά τους Chopin, Liszt, Erik Satie, Rachmaninoff, Scriabin, Bartok, και Σκαλκώτα, που θρέφουν την λατρεία του για την κλασική μουσική.
Στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, θα παρουσιάσει εξ ίσου τα νέα του έργα με τις διάφορες αναφορές που τον ενέπνευσαν ανάμεσα στον Bill Evans και τον Πυθαγόρα. «Από την ακρίβεια της κλασικής μουσικής στην ελευθερία της τζαζ».