Παρουσίαση του έργου του Βάλια Σεμερτζίδη

Παρουσίαση του έργου του Βάλια Σεμερτζίδη

Συνεχίζουμε την παρουσίαση του έργου του Βάλια Σεμερτζίδη
Η αγάπη για την απεικόνιση της φύσης που χαρακτηρίζει τον ζωγράφο από τα νεανικά του χρόνια, τον οδήγησε από το 1964 και έπειτα σε πειραματισμούς και μελέτες ως προς την τεχνική του.
Η τεχνική της εγχάρακτης ζωγραφικής όπως την ονόμασε, τον βοήθησε να αποδώσει όπως ο ίδιος το ένιωθε καθώς ζωγράφιζε, όλο το μεγαλείο και την επιβλητικότητα των βουνών και του φυσικού τοπίου της Ρόδου.
Στο ημερολόγιο του, στις 21/5 του 1975 γράφει:
“Χθες δούλεψα και πάλι γύρω από τον Αττάβυρο. Είναι ανεξάντλητη πηγή για δουλειά. Αναρίθμητα προβλήματα μπαίνουν μπροστά στον ζωγράφο κάθε φορά που πλησιάζει μια τόσο δυνατή και πλούσια φύση…η δουλειά ήταν δυσκολη και πολλά τα χρωματικά , τεχνικά προβλήματα … δυνατό περιβάλλον, όγκοι μεγάλοι και μέσα σ΄αυτά η παρουσία του ανθρώπου παντού´´.
Μπορούμε να διακρίνουμε τον προβληματισμό του ζωγράφου ως προς τον πλέον κατάλληλο τεχνικά τρόπο προκειμένου να απεικονίσει τον Αττάβυρο σε όλο του το μεγαλείο.
Στο Μουσειο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου θα δείτε αντιπροσωπευτικά έργα δουλεμένα με την τεχνική της εγχάρακτης ζωγραφικής.
Η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα!