Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Foundit

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Foundit

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου είχε τη χαρά να δεχθεί μαθητές Λυκείου στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητας Foundit.
Το ολοήμερο εργαστήριο “Biz-ness Lab for students” που φιλοξενήθηκε στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ ΑΕ, εκπαιδευτικών της περιοχής και με την υποστήριξη επικοινωνίας από το Ίδρυμα Σταματίου.
Στο εργαστήριο συμμετείχαν 23 μαθητές Λυκείου από το 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, το 1ο, 3ο και 4ο Γενικό Λύκειο και το Κολλέγιο Ρόδου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, συναποφάσισαν μία επιχειρηματική ιδέα για την οποία δούλεψαν τον επιχειρηματικό καμβά. Στο τέλος, κλήθηκαν να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της ομαδικής τους εργασίας σε πενταμελή επιτροπή αποτελούμενη από τοπικούς επιχειρηματίες και εκπαιδευτικούς. Η επιτροπή επέλεξε και βράβευσε την ιδέα εκείνη με την μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας στην αγορά σήμερα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όλες οι ιδέες είχαν οικολογικές αναφορές!
Επίσης, στα παιδιά μίλησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την επίσκεψη του στο 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Νοτίου Αιγαίου – Photo Festival South Aegean που φιλοξενείται στην Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου.