Συνεργασία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου με την οργάνωση «για τη φύση»

Συνεργασία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου με την οργάνωση «για τη φύση»

«Ένα εισιτήριο για κάθε νέο δέντρο»

Με ιδιαίτερη χαρά θέλαμε να σας ανακοινώσουμε στην συνεργασία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου με την οργάνωση «για τη φύση»

Υποστηρίζοντας την ανάγκη της βιώσιμης ανάπτυξης και σύνδεσης με το φυσικό περιβάλλον, η διοίκηση του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, αποφάσισε να συμμετάσχει έμπρακτα στο μεγάλο έργο αναδάσωσης των καμένων δασικών εκτάσεων της Ρόδου. Σε υλοποίηση αυτού του στόχου προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε συμφωνία συνεργασίας με την περιβαλλοντική οργάνωση – κοινσεπ «για τη φύση» της οποίας το κεντρικό έργο είναι οι δράσεις αναδάσωσης των καμένων δασικών εκτάσεων της Ρόδου.

Μέσα από τη συνεργασία, η διοίκηση του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου θα προσφέρει ένα δωρεάν εισιτήριο για κάθε δέντρο που η οργάνωση θα φυτεύει στα βουνά της Ρόδου. Το δωρεάν εισιτήριο θα αφορά τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές του εκθέσεις.

«Οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού κατέστρεψαν ένα σημαντικό κομμάτι του δασικού μας πλούτου, ωστόσο μας έδειξαν τα όσα μπορούμε να επιτύχουμε όταν ολόκληρη η κοινωνία συνεργάζεται με ένα κοινό σκοπό» δήλωσε ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου Σέργιος Αϊβάζης και τόνισε:

«Είναι εκφρασμένη η θέληση ολόκληρης της διοίκησης του Μουσείου και αποτελεί προσωπικό μου στόχο να στηριχθεί η πολύτιμη προσπάθεια αναγέννησης των δασών μας. Η τέχνη από μόνη της αποτελεί μια σημαντική φωνή αντίδρασης στην κακοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και με αυτή μας την απόφαση ερχόμαστε να δώσουμε μια ξεχωριστή διάσταση στη φωνή αυτή».

Από τη δική του πλευρά ο επικεφαλής της οργάνωσης «Για τη φύση» Νεκτάριος Καλογήρου τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Σέργιο Αϊβάζη για τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες του φυσικού μας περιβάλλοντος και η απόφαση ‘ένα εισιτήριο για κάθε νέο δέντρο’ μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο στόχο μας. Αυτή την περίοδο, μεταξύ των άλλων μας δράσεων, εκπονούμε τη μελέτη αναδάσωσης για την τριπλά καμένη έκταση περίπου 200 στρεμμάτων περιμετρικά της Ι.Μ. Υψενής και για την οποία θα κάνουμε σχετικές ανακοινώσεις εντός του Ιανουαρίου. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί και εγκριθεί η μελέτη προχωρούμε σε αποκαταστάσεις των ελαιώνων της Μονής. Συνεπώς, τα πρώτα εισιτήρια θα δοθούν σε εκείνους κι εκείνες που συμμετέχουν στις αποκαταστάσεις αυτές».

Ως επιστέγασμα της συμφωνίας, ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου κ. Σέργιος Αϊβάζης παρέδωσε προς τον κ. Νεκτάριο Καλογήρου μια πλήρη σειρά αντιτύπων από τις εκδόσεις του Μουσείου, ώστε να χρησιμοποιηθούν στο ελεύθερο αναγνωστήριο της οργάνωσης «για τη φύση».