Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Ιστοριογράφημα στο Αιγαίο»

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Ιστοριογράφημα στο Αιγαίο»

Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση φωτογραφίας «Ιστοριογράφημα στο Αιγαίο» που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου με τους φωτογράφους Πέτρο και Κωνσταντίνο Σοφικίτη.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.      Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Πρόκειται για ένα φωτογραφικό ταξίδι αφηγήσεων και λαογραφίας που ξεκίνησε για να αποκαλύψει τις ανείπωτες ιστορίες των ανθρώπων στα νησιά του Αιγαίου, με στόχο τη διαφύλαξη επαγγελμάτων, τοπικών εθίμων και παραδόσεων, που τείνουν στις μέρες μας να εκλείψουν. Κυρίως, συνθέτει την ιστοριογραφία εμβληματικών μορφών των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας νησιωτικές κοινότητες και μοναδικά πολιτιστικά στοιχεία.
Ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης έχει διακριθεί με το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας δρόμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό Sony World Photography Awards ξεχωρίζοντας ανάμεσα από 105.000 άλλες συμμετοχές από 183 χώρες παγκοσμίως.
Την έκθεση μπορείτε να επισκεφθείτε στην Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου μέχρι τις 23 Μαΐου από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 10:00 – 20:00.
Πληροφορίες: 2241036646