Το Μουσείο συμμετέχει στους διεθνείς εορτασμούς της Ημέρας της Μεσογείου

Το Μουσείο συμμετέχει στους διεθνείς εορτασμούς της Ημέρας της Μεσογείου

Η Ρόδος, για πρώτη φορά, μέσα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, συμμετέχει στους διεθνείς εορτασμούς της Ημέρας της Μεσογείου, με την τέταρτη μουσική συνάντηση του Νοεμβρίου, με τη συναυλία «Crossovers Duet»: Από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα, με την Αγγελική Τουμπανάκη και τον Θάνο Σταυρίδη.
Η Ημέρα της Μεσογείου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Νοεμβρίου και είναι μία ετήσια ευκαιρία για την προώθηση των διαπολιτισμικών ανταλλαγών, την ενθάρρυνση της συνεργασίας, την αποδοχής της διαφορετικότητας και την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των δύο όχθων της Μεσογείου. Γιορτάζουμε την κοινή μας κληρονομιά και την αγάπη μας για τη Μεσόγειο.
Είναι μία υπενθύμιση ότι οι ομοιότητες ξεπερνούν τις διαφορές και ότι όλοι μοιραζόμαστε μία Μεσογειακή ταυτότητα.
Η Ημέρα της Μεσογείου είναι πρωτοβουλία της Ένωσης για τη Μεσόγειο, και στηρίζεται μεταξύ άλλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η εκδήλωση στη Ρόδο πραγματοποιείται, και εντάσσεται στα πλαίσια του γενικού συντονισμού του Ιδρύματος Anna Lindh για τον εορτασμό της Ημέρας της Μεσογείου από την Κοινωνία των Πολιτών.
«Crossovers Duet»: Από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα
Η World Jazz βοκαλίστρια και performer Αγγελική Τουμπανάκη συλλέγει ήχους, ερευνά, ονειρεύεται. Έχοντας δεκαεφτά χρόνια μουσικής εμπειρίας και έρευνας στον κόσμο της σύγχρονης φωνητικής, της World, της ηλεκτρονικής και της τζαζ μουσικής, η Αγγελική δημιουργεί μουσικές συλλογικότητες και προτείνει εξαιρετικές παραστάσεις. Η ανάγκη της, η χαρά της και ο στόχος της είναι η ελεύθερη δημιουργική έκφραση και η διάδραση των ανθρώπων πέρα από μουσικά σύνορα και νόρμες.
Στο πολυσυλλεκτικό project «Crossovers»: από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα». η Αγγελική προσκαλεί τον σπουδαίο δεξιοτέχνη ακορντεονίστα και χρόνια συνεργάτη της, Θάνο Σταυρίδη και μαζί μας προσκαλούν να ενωθούμε και να αφεθούμε στα τραγούδια των παραδόσεων και της καρδιάς μας.
Σκοποί των Βαλκανίων, μελωδίες της Μεσογείου και της Ανατολίας, αναμειγνύονται με σύγχρονη αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς και βοκαλισμούς. Οι δύο μουσικοί
διασταυρώνουν ήχους, συναισθήματα, βιώματα και αφηγούνται με μοναδικό ερμηνευτικό τρόπο τις ιστορίες. Την ίδια στιγμή καταθέτουν απλόχερα το πάθος τους για τον αυτοσχεδιασμό και μας κάνουν μέρος στο αυθόρμητο μουσικό τους σύμπαν.
Το «Crossovers» είναι μια ανοικτή μουσική «αγκαλιά», μια γιορτή συναισθημάτων, ένα ταξίδι στον χρόνο, στους τόπους και τον δυνατό παλμό των μουσικών παραδόσεων του κόσμου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00.
Είσοδος ελεύθερη. https://www.facebook.com/events/1191033798157969
Διοργάνωση: Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου
Σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και τη Φωτόεσα.