Μενού Κλείσιμο

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης σας προσκαλεί σε ένα Κλικ στην Τέχνη

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, συνδράμει στην εθνική προσπάθεια Μένουμε Σπίτι κάνοντας διαθέσιμες προς κατέβασμα ΔΩΡΕΑΝ έξι εκδόσεις του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου.

Μέσα από έξι όμορφες εκδόσεις θα γνωρίσετε το Μουσείο μας, με τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή έργων Νεοελληνικής Τέχνης στη Ελλάδα, μετά την Εθνική Πινακοθήκη, και ταυτόχρονα παιδιά και «μεγαλύτερα παιδιά» θα γεμίσουν τον χρόνο τους με τέχνη, μαθαίνοντας ιστορία, ζώντας μοναδικές αφηγήσεις και γνωρίζοντας τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους.

Οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες για κατέβασμα σε μορφή PDF από την ειδική, θεματική ιστοσελίδα μας www.mgamuseum.gr/education και σε δημοφιλή πλατφόρμα ψηφιακών εκδόσεων, για πρόσθετη εμπειρία ανάγνωσης.
Πιο συγκεκριμένα είναι διαθέσιμες οι εκδόσεις:
– Το ψάρι που ακολούθησε το όνειρό του (παραμύθι)
– Γνωρίζω τον Θεόφιλο (δραστηριότητες)
– Γνωρίζω τον Κόντογλου (δραστηριότητες)
– Εικαστικές Ανιχνεύσεις (δραστηριότητες)
– Γνωρίζω τα έργα του Μουσείου (δραστηριότητες)
– Στο Μουσείο! (δραστηριότητες).
Οι εκδόσεις είναι κατάλληλες για παιδιά νηπιαγωγείου έως και Γυμνασίου, αλλά κάθε φίλος της τέχνης μπορεί να τις απολαύσει, γεμίζοντας δημιουργικά τον χρόνο του, καθώς όλοι μένουμε στο σπίτι.
Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δημιουργικές δράσεις του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, που θα φέρει τους νεαρούς φιλότεχνους σε όλη την Ελλάδα κοντά στην Τέχνη και τους Μεγάλους Έλληνες Ζωγράφους.