Εμπνευσμένη και δημιουργική η εβδομάδα που πέρασε, τόσο για το Μουσείο, όσο και για τους επισκέπτες του

Εμπνευσμένη και δημιουργική η εβδομάδα που πέρασε, τόσο για το Μουσείο, όσο και για τους επισκέπτες του

Εμπνευσμένη και δημιουργική η εβδομάδα που πέρασε, τόσο για το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, όσο και για τους επισκέπτες, που μας τίμησαν με την παρουσία και την επίσκεψή τους.
Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, το ΚΑΠΗ Ρόδου περιηγήθηκε στο ισόγειο του Μουσείου και την έκθεση «Ο Αιγαιακός χώρος με το βλέμμα των περιηγητών από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα και τα Δωδεκάνησα στην Ελληνική Επανάσταση», που εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο του 2022. Αγαπημένα πρόσωπα, που επισκέπτονται για δεύτερη φορά το Μουσείο, ταξίδεψαν στο παρελθόν, την ιστορία, τα νησιά του Αιγαίου και την καθημερινότητα των Δωδεκανησίων, μέσα από τις 60 γκραβούρες (χαρακτικά έργα), οι οποίες αποτελούν εικαστικές αποτυπώσεις των Ευρωπαίων περιηγητών και αφορούν στα νησιά από τα τέλη του 15ου έως και τον 19ο αιώνα. Απόλαυσαν τον «Όρκο» του Εγγονόπουλου και τα έργα του Θεόφιλου και εντυπωσιάστηκαν από τη συλλογή του σπάνιου αρχειακού υλικού των Γενικών Αρχείων του Κράτους τμήματος Ρόδου.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Την Τρίτη 26 Απριλίου 2023, το ΓΕΛ Κρεμαστής μας εντυπωσίασε με τη δημιουργική του σκέψη. Μέσα από τις τεχνικές του Καταιγισμού και της Χαρτογράφησης Ιδεών, κατόρθωσε να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη επίδοση σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να δώσει 30 διαφορετικές απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί υπάρχει η Τέχνη;». Μπράβο σας παιδιά! Την ίδια μέρα, το ΓΕΛ Κρεμαστής γνώρισε τους Σάββα και Κυρμιχάλη, τους νέους που τόλμησαν και πρόσφεραν τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου μας, μέσα από το πολύτιμο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Τζεδάκη. Οι προβολές του ντοκιμαντέρ συνεχίζονται στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, ομάδα προπτυχιακών φοιτητριών του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, περιηγήθηκαν σε όλες τις εκθέσεις του Μουσείου. «Συνομίλησαν» με τους Μαλέα, Οικονόμου, Τριανταφυλλίδη, Βυζάντιο, Βιτσώρη, Μπουζιάνη, Τσαρούχη, Χατζηκυριάκο Γκίκα, Στέρη, Τέτση, Βασιλείου, Τσίγκο στον 1ο όροφο της τοπιογραφίας και Σεμερτζίδη, τα έργα του οποίου κοσμούν τον 2ο όροφο του Μουσείου. Έπειτα, μετέγραψαν τις εικόνες που απόλαυσαν, σε λόγο και κείμενο, αποτυπώνοντας την προσωπική τους ανάγνωση για τα έργα των παραπάνω ζωγράφων.
Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου είναι κοντά σε μικρούς και μεγάλους, ανοιχτό σε διαφορετικές ομάδες επισκεπτών, εξελίσσεται μέσα από το κοινό του, αλληλεπιδρά και επικοινωνεί, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και ερμηνείες της ζωής.