Εκπαιδευτικά Προγράμματα,
                     Υλικό Περιοδικών Εκθέσεων
Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ροδίων κατά τη διάρκεια των περιοδικών εκθέσεων που διοργανώνει σχεδιάζει εκπαιδευτικά βιβλία τα οποία και χρησιμοποιεί στα σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί. Τα βιβλία αυτά, πέρα από το γεγονός ότι αποτελούν καλαίσθητες εικαστικές εκδόσεις, παρουσιάζουν στους μαθητές τους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.
 
Μονοπάτια Χαρακτικής
Μονοπάτια Χαρακτικής
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 1ης Triennale Χαρακτικής της Μεσογείου και παρουσιάζει την τεχνική της χαρακτικής μέσα από ένα διαθεματικό πρίσμα.
Κατεβάστε το Pdf
 
Βάλιας Σεμερτζίδης, ο ζωγράφος της γης
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 1ης Triennale Χαρακτικής της Μεσογείου και παρουσιάζει τον χαράκτη Βάλια Σεμερτζίδη με ασκήσεις παρατηρητικότητας και ερωτήσεις ανοικτού τύπου .
Κατεβάστε το Pdf
 
Ταξιδεύοντας στον ονειρικό κόσμο της Τόνιας Νικολαΐδου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της 1ης Triennale Χαρακτικής της Μεσογείου και παρουσιάζει την χαράκτρια Τόνια Νικολαϊδου. Περιλαμβάνει και σελίδες που εξηγούν την τεχνική της χαρακτικής.
Κατεβάστε το Pdf
 
Μανώλης Χάρος - "R"
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης του Μ.Χάρου R στο Κατάλυμα της Ισπανίας, ένα από τα σημαντικότερα κτίσματα από την περίοδο της Ιπποτοκρατίας. Το R σαν σύμβολο και ορόσημο της έκθεσης δημιουργεί ποικίλους συνειρμούς. R όπως recycle, rethink, reimagine, reconstruct, remember, remind, reproduce, reorder, renew και γιατί όχι reconcile.
Κατεβάστε το Pdf
 
Αλέκος Φασιανός- "45 Xρόνια Δημιουργίας"
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης του Αλέκου Φασιανού. Παρουσιάζει τον καλλιτέχνη μέσα από το πέρασμα των 45 χρόνων δημιουργίας του (ιδιωτική συλλογή Στ. Ζαχαριάδη) και αναλύει με εύληπτο τρόπο την τεχνική του καλλιτέχνη δείχνοντας παράλληλα τις ποικίλες επιρροές που έχει δεχτεί.
Κατεβάστε το Pdf
 
Δωρίζω στη Ρόδο ένα Μουσείο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε με αφορμή τα εγκαίνια της Νέας Πτέρυγας του Μουσείου το Δεκέμβριο του 2010 και σκοπό είχε να μυήσει τους νέους στην έννοια της προσφοράς και της δωρεάς.
Κατεβάστε το Pdf
 
   
@2006-Δήμος Ροδίων, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης