Πινακοθήκη

Χάρη στην πρόνοια και τις ενέργειες του ιδρυτή της, Ανδρέα Ιωάννου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης είχε την τύχη να στεγάσει εξαρχής τις συλλογές και τις δραστηριότητές του σ' ένα αυτόνομο, ιστορικό κτήριο, στην είσοδο της μεσαιωνικής πόλης (Πλατεία Σύμης). Είναι το πρώτο μουσείο νεοελληνικής τέχνης που απέκτησε μόνιμες εγκαταστάσεις. Ως ιστορικής σημασίας οικοδόμημα, το πρώτο αυτό κτήριο του Μουσείου, στην Πλατεία Σύμης υπάγεται στο ρυθμιστικό σχεδιασμό της αρχαιολογικής υπηρεσίας για την προστασία της Μεσαιωνικής Πόλης, η οποία έχει αναγνωρισθεί από την UNESCO ως 'πρότυπα διατηρημένος ιστορικός οικισμός, με παγκόσμια σημασία'. Στο χώρο αυτό, γνωστό στο κοινό της Ρόδου ως Πινακοθήκη, βρίσκεται η έκθεση χαρακτικής όπως και χάρτες και χαρακτικά Ρόδου, Δωδεκανήσου και Αρχιπελάγους (δωρεά Zωής.York), ενώ κατά καιρούς φιλοξενούνται εκθέσεις επιφανών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Κτήριο:
Στην  είσοδο της Μεσαιωνικής Πόλης, Πλατεία Σύμης 2
 τηλ: 2241036646 – FAX:2241023766
Nεστωρίδειο Μέλαθρον
Εκτός από το κεντρικό κτήριο της Πινακοθήκης, το 2002 το Μουσείο απέκτησε και ένα νέο πολυόροφο οικοδόμημα, δωρεά των Ιωάννη (1897-1978) και Πάολας Νεστωρίδη (1914-2011), στο οποίο μεταφέρθηκε μέρος των μονίμων εκθέσεων, ώστε οι χώροι του κεντρικού κτηρίου να μπορούν να φιλοξενούν ευκολότερα και άλλες εκθέσεις. Η γραφική 'Πλατεία με τις 100 Χουρμαδιές' μπροστά από το νέο αυτό κτήριο (και δίπλα από το ιστορικό ξενοδοχείο των Ρόδων) χρησιμεύει για εικαστικά δρώμενα, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου καθώς και για πολλές άλλες σύγχρονες εκδηλώσεις.
Κτήριο:
 Πλατεία Γ.Χαρίτου -''100 Χουρμαδιές''
τηλ: 2241043780 – FAX:2241043782
 
Νέα Πτέρυγα Νεστωρίδειου Μελάθρου
Στη τεράστια αίθουσα των 817 τετρ. μέτρων, δωρεά των αείμνηστων Ι. & Π. Νεστωρίδου φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις, επιστημονικές εκδηλώσεις, ομιλίες. Κτήριο:Oδός Ι & Π. Νεστωρίδου, ανάμεσα στο Μέλαθρο και το Ξενοδοχείο των Ρόδων.
Τηλ:   2241025780
 
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης
Από το 2000 το Μουσείο χρησιμοποιεί ως εκθεσιακό του χώρο το κτήριο του Παλαιού Συσσιτίου, στην οδό Σωκράτους, στον πιο κεντρικό δρόμο της Μεσαιωνικής Πόλης. Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης κατά περιόδους διοργανώνει εκθέσεις νέων καλλιτεχνών
Κτήριο:
 Παλαιό Συσσίτιο, Μεσαιωνική Πόλη, Σωκράτους 179
 
@2006-Δήμος Ροδίων, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης